
Az évek múlásával egyre többször érzem a csontozatomat, ennek tudom, hogy egyik oka, hogy nincs rajtam zsírréteg és egy egyszerű padon ülés (mondjuk szülői értekezlet) is elviselhetetlenül kényelmetlen kis idő után; másrészt, mert jönnek elő azok a bajok, amik végül valószínűleg végigkísérik idősebb éveimet is majd.
Pár éve kezdődő csontritkulást állapítottak meg nálam, melyhez valószínűleg hozzájárulhatott a későn felfedezett laktózérzékenységem is. Az orvos rendszeres D-vitamin és Calcium szedését javasolta, 3 évente csontsűrűség vizsgálatot és felírt egy ún. TENS kezelést.
Közben persze sportolni is elkezdtem, hogy a szervezetemet öngyógyításra serkentsem.
Sokat olvastam a betegségről, köztük azt is, hogy K-vitamin nélkül a felírt vitaminok nem szívódnak fel, épülnek be jól.
Másfél éve rengeteg zeller tartalmú élelmiszert fogyasztok (magas a K-vitamin tartalma) egy jó barátom jóvoltából – aki vegán ételeket készít és szállít otthonokba – és az eredményeim javultak. Zeller reggeli italban, zeller déli salátában, zeller az vacsora pástétomomban, lehetőleg nyersen. Azelőtt meg nem ettem, de nem is nagyon láttam csak húslevesben. Megszerettem markáns ízvilágát és mindennapi étkem lett, ajánlom neked is!
by Coco