Búzafűlé

a v a g y   a z   é l ő   é l e t

Mit tartalmaz a búzafű leve?

-A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.

-Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.

-Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.

-Az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, B- és D-vitaminokban.

-Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalmának köszönhetően azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.

-Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel, amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások, hogy „a klorofill folyékony oxigén”,  vagy hogy „a klorofill tisztítja, újítja a vért”

-Jelentős a B17 (laetrile) tartalma.

Vitaminok

Sok táplálékkiegészítő tartalmaz néhány antioxidánst. A több mint 600 azonosított béta-karotinból a kémiailag előállított készítményekben csak egészen kevés van. Vegyileg az acerolacseresznye C-vitaminja és az aszkorbinsav között nincs semmi különbség. Hatásában azonban óriási, mivel a szervezet egyéb növényi tartalmak jelenlétében másképp dolgozza fel.

Ehhez jön még a növényi hatóanyagok szinergetikus hatása, mely csak akkor lép fel, amikor a tápanyagok – vitaminok, flavonoidok, enzimek és nyomelemek – kölcsönösen erősítik egymás hatását. Azt még mindig nem tisztázták, mely anyagoknak kell végül is együttműködniük, és azt sem, hogyan lehetne mesterségesen egy ilyen szimbiózist előállítani.

Ne tévesszenek meg bennünket tehát a hosszú táblázatok! Bár fontos, hogy tudjunk valamit egy kiegészítő szer összetételéről, de az egyes anyagok mennyisége még nem árul el mindent a hatásukról.

Ásványi anyagok

A füvek kb. több mint 90 olyan ásványi anyagot tartalmaznak, melyek a kiegyensúlyozott anyagcseréhez szükségesek. A táplálék-kiegészítőkbe, azonban a szervezet ásványi anyagainak csak kevés fő helyettesítőjét keverik be. Pedig valamennyi anyag hatásos összjátékára, megfelelő mennyiségére van szükség ahhoz, hogy a természetes szimbiózis végbemenjen. Ezt az egységes hatóelvet eddig csak a természetnek sikerült produkálnia.

Enzimek

Az enzimek a gabonafüvek legfontosabb alkotórészei, de valamennyi friss gyümölcsé és zöldségé is. Ezek adják élelmiszereink életerejét, és szükségesek sok kémiai és biológiai folyamat

lezajlásához és gyorsításához.
A helytelen raktározás, a túlzott felmelegítés és a nem megfelelő feldolgozás többnyire pusztuláshoz vezet. A friss állapot megőrzése tehát alapvetően szükséges, amely csak aképpen lehetséges, hogy préselés után vagy azonnal elfogyasztjuk, vagy késlekedés nélkül mélyfagyasztjuk.

A friss gabonafű többek között a következő enzimeket tartalmazza:

  • proteázok – elősegítik a fehérjék emésztését
  • citokróm-oxidáz – antioxidáns, a sejtlégzés elengedhetetlen eleme
  • amiláz – elősegíti a keményítő emésztését
  • lipáz – zsírbontó enzim
  • fikocianin – segíti a vérképzést
  • transzhidrogenáz – segít a szívizomzatnak
  • SDO (szuper-oxid-dimutáz) – valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést, szabadgyökfogó

Aminosavak és fehérjék

A búzafűben valamennyi – a szervezet számára fontos – fehérje nagy mennyiségben megtalálható. Ezek együtt is működnek. Az izolált fehérjék bevitele általában hatástalan, néha pedig káros. Ha az ételben csak kevés esszenciális fehérje fordul elő, a szervezet nem képes a szövetek és a szervezet anyagainak felépítéséhez szükséges sejtépítő köveket előállítani.
A búzafűben kb. 25% fehérje fordul elő. Ez lényegében több, mint a tojásban vagy a húsban levő 16%. Gondoljunk arra, hogy a szarvasmarha honnan szerzi táplálékát? A fűből! A gabonafűnek van a legmagasabb fehérjetartalma az összes rendelkezésre álló fű közöl.
Nem elég, ha egy élelmiszer sok fehérjét tartalmaz, biológiailag is aktívnak kell lennie. Ezt a testépítők nagyon jól tudják.

Klorofill

A klorofill kölcsönzi a növényeknek a zöld színt. Ez teszi elérhetővé számukra a nap energiáját. Élet klorofill nélkül nem létezhet. 
A gabonafűben levő anyagok az egészséges vér egyes alkotórészeinek termelődését és működését is segítik. A vérpigment és a klorofill nagyon hasonlítanak egymásra. Figyelemre méltó kapcsolat van az emberek és az állatok komplex sejtlégzése és a növények fotoszintézise között.

A vérpigment képződése az állatoknál gyakorlatilag ugyanolyan módon zajlik, mint a klorofill képződése a növényeknél. Sejtjeink a klorofilltartalmú ételeknek köszönhetően több oxigénhez jutnak, mivel a klorofill segíti a hemoglobin (a vörös színt adó vérfesték) képződését, így indirekt módon javítja a szervezetben az oxigészállítást. A klorofillnak hihetetlenül sokrétű hatása van, pl. frissebb lesz tőle a bőr, mélyebb az alvás, megnövekszik a sejtek energiája.

Hogyan kell fogyasztani a búzafűlevet?

Az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a búzafűlének semmilyen egészségre káros mellékhatása nincs, lévén „egyszerűen csak” élelmiszer. Hogy kire hogyan hat, az a fogyasztója pillanatnyi egészségi állapotától nagyban függ, de az irány minden esetben a szervezet helyes egyensúlyi állapota felé mutat.

Természetes és rendkívül pozitív, koncentrált hatóanyagai révén a teljes szervezet működését egyértelműen pozitívan befolyásolja. Lúgosító hatása révén a szervezet egy idő után elkezdi lebontani a felhalmozódott káros anyagokat – ezt a folyamatot nevezik egyszerű szóhasználattal a hétköznapokban méregtelenítésnek. A méregtelenítés folyamata eléggé intenzív, fogyasztás alatt a felhalmozódott káros anyagok a szervezetből folyamatosan, a vizelettel és a széklettel egyaránt ürülnek.

A folyamatnak vannak tünetei, kísérőjenelségei, esetenként nem is a legkellemesebbek, de gyorsan múlnak. Észre fogjuk venni a vizelet megváltozásán és gyakoriságán, valamint esetleg felhígult széklet is kísérheti a folyamatot, ezek a jelenségek természetesek, a méregtelenítéssel függnek össze és hamar múlnak.

Ajánlásunk szerint naponta 33ml az ajánlott mennyiség egy felnőtt számára, így az általunk szállított 100ml, egy átlagos felnőtt részére, folyamatos fogyasztás esetén 3 napra való adag.

Az első igazán jól érezhető pozitív hatások egyedenként és egészségi állapottól függően változó időpontokban jelentkeznek. Ritkán már 5-6 nap elteltével, de általában átlagosan a második hét vége felé  természetessé válik a jobb közérzet, a kisebb fáradékonyság, nagyobb munkabírás és hosszabb idő eltelte után megjön majd betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás is.

Meddig ihatjuk a búzafű levét?

A búzafűlé fogyasztásának nincs időben megfogalmazható korlátja, nincsenek ellenjavallatai, mint ahogyan a legegészségesebb élelmiszerek fogyasztásának sincsenek korlátai.

A búzafűlé élelmiszer. A jó búzafűlé a rendkívüli és utánozhatatlan tulajdonságokkal rendelkező tönkölybúza fiatal „füvéből” speciális prés használatával kerül kinyerésre, innen az elnevezés: búzafűlé.

Jó tudni

A gabonafűben levő fehérje sokkal könyebben emészthető, mint a húsban található. A zöldségekben és gyümölcsökben található fehérjék feldolgozhatók, és – a hússal ellentétben – nem okoznak sok, a krónikus betegségért és a rákért is felelőssé tehető savas környezetet a szervezetben.

A fehérjék fogyasztásánál nem csak a biológiai vegyértékre, hanem arra is gondolni kell, hogy az állati eredetű fehérjékkel egy időben nagy mennyiségű nem kivánt kísérőanyag is kerül szervezetünkbe: a purin, koleszterin és zsírok. A húsban levő purin a húgysav fő forrása. Ez a vesékben, az ízületekben és az inakban raktározódik el, ha túlzottan felhalmozódik, vesekövet és köszvényt okoz.

A tiszta fehérjekészítménnyel ellentétben a gabonafű még nagy adagban sem károsítja a vesét.

Döntsünk az egészségünk mellett!

Fontos:

A gyors és látványos eredmények eléréséhez – magunkat nem becsapva és a lehetőségekhez képest a legmagasabb szinten – a leírtakat be kell tartani. A másik nagyon fontos tényező a rendszeresség. Mindezek betartása esetén napok alatt látni fogjuk a jótékony hatásait, így a dzsúz saját magát bemutatva bizonyítja önmagát.

Az általunk készített reggeli ital egy elérhető, jó alternatíva az egészségünk és immunrendszerünk erősítésére és karbantartására, ezáltal út egy egészségesebb élet felé.

Fontos:

Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét arra, hogy amellett hogy számos dietetikussal egyeztetünk nap mint nap, továbbá rengeteg háttér információ áll rendelkezésünkre, mindenki saját maga dönti el hogy fogyasztja-e italainkat/termékeinket. Mindenkit arra kérünk, hogy amennyiben bármilyen betegség mellett szeretné fogyasztani e készítményeket, egyeztessen orvosával.

Termékeink nem minősülnek gyógyszerkészítménynek és nem helyettesítik a teljes napi étkezést. Mindenki felelősségteljesen és az alapanyagok ismeretében fogyassza őket!