Saláta

Salátáink nagyon finomak, laktatóak és egészségesek. Az alapanyagok nyersek maradnak, így megmaradnak a bennük lévő vitaminok. Egyedülálló ízvilágú öntetekkel válnak igazán csodás étellé. Ebédre vagy vacsorára ajánljuk.

Francia saláta Veganézzel: Répa, Kukorica, Borsó és burgonya keveréke egy igazán pikáns veganézzel, A saláta különlegesége a dresszing, aminek az alapja a köles, de található benne mustár, himalaja só, olivaolaj, petezselyem zöld, fokhagyma és frissen őrölt bors.

Vegyes saláta Balzsamecetes öntettel: Lilakáposzta, Fejeskáposzta, Jégsaláta és Répa keveréke, az öntet olivaolaj lilahagyma és balzsemecet.

Extra saláta: Répa, Zeller, Alma, Cékla és Jégsaláta. Igazi vitaminbomba, mely tökmaggal van meghintve, az öntet teszi páratlanul finommá.

A tudatosan táplálkozók ügyelnek a növényi eredetű termékek megfelelő arányára, azaz egészséges vegyes táplálékot fogyasztanak. A nyers-koszt alapját képező sokféle friss zöldség ebben fontos szerephez juthat, mert táplálkozásfiziológiai jelentősége mellett élvezeti értéke is magas.

A saláták mindenkor jól beilleszthetők a napi étrendbe. Például étkezés előtt, amikor is egyenértékűek egy előétellel, és egészséges, ésszerű módon csillapítják a kínzó éhségérzetet; étkezés közben, mert hasznosabb, élvezetesebb körítés, mint a zsiradékban sült krumpli vagy a hántolt rizs; vagy étkezés helyett, mert aki hetente többször „salátatálat” fogyaszt, sokkal energikusabbá válik.